07.05.2021 algklassid õpivad Juhkentali majas.

Terve päeva jooksul toimuvad projekti "Kevadrõõm" üritused, mis toetab Lastekaitse Liidu programm "Kiusamisest vabaks". Programmi maskkott Sõber Karu selgitab õpilastele, et kiusamine on grupinähtus, mitte ohvri isiklike omaduste või välimusega seotud probleem ning rollid jaotuvad tervele grupile, mitte üksnes ohvrile ja kiusajale. See saab toimuda ainult siis, kui pealtvaatajad toimuva otseselt või kaudselt heaks kiidavad ja sellele ei reageeri.

Maskott Sõber Karu külastab igat I kooliastme klassi, et tuletada meelde lastele programmi nelja põhiväärtust: hoolivus, austus, sallivus ja julgus. Iga I kooliastme klassijuhataja saab täiendava metoodilise õppematerjali komplekti, et veelgi rohkem tegeleda kiusamise ennetamisega ja arendada lastes sotsiaalseid oskusi, näiteks: kaitsta ennast ja klassikaaslast kiusamise eest ning vajadusel paluda abi.

1-te klasside õpilastele toimuvad raamatukogutunnid.

Õpilased saavad palju huvitavat teada kooli raamatukogu tööst, raamatute fondist, sellest, kellele kuuluvad kooli raamatukogus olevad raamatud, kuidas saada lugejaks, kuidas raamatukogu raamatuid kasutada, tuletavad meelde tähestiku, muutuvad hetkeks muinasjututegelasteks ning neil tekib soov raamatukokku tagasi tulla!

4-te klasside õpilastele toimub õppekäik Eesti Põllumajandusmuuseumisse Ülenurmel.

Muuseumitunnis jälgivad õpilased rahvustoidu valmimise protsessi viljaterast rukkileivani.Tunnis tehakse üheskoos läbi leiva valmimiseks olulised etapid: proovitakse esivanemate kombel kootidega vilja peksmist ning selle tuulamist, jahvatatakse erinevate tööriistadega jahu ning õpitakse leivataigna tegemist.

Info: Viktoria Bespalova See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.