10. mail toimus Tallinna Kesklinna Vene Gümnaasiumis kauaoodatud Scratch'i programmeerimise olümpiaadi finaal. Tallinna Nutikuu raames toimunud üritus tõi kokku noori tehnoloogiahuvilisi, kes olid valmis demonstreerima oma oskusi ja teadmisi. Võistlusest võttis osa kokku 220 õpilast 11 Tallinna koolist, millest finaali osalemiskutse sai 18 õpilast 7 erinevast koolist. Noortel programmeerijatel tuli ettenähtud aja jooksul luua oma projekt teemal "Olümpiamängud". Finalistid näitasid oma loovust ja programmeerimisoskusi esitades oma loomingulisi lahendusi. Kõik tööd olid väga huvitavad ja parimate valimine polnud lihtne, kuid žürii otsuse kohaselt jagunesid kohad järgmiselt:2024 05 10 scratch

II kooliaste:

  • I koht - Lev Shmelkov, 4.kl (TKVG)
  • II koht - Maria Eomois, 6.kl (Vanalinna Hariduskolleegium)
  • III koht - Leonid Tšerentsov, 4.kl (ITkool)
  • III koht - Danylo Kiba, 3.kl (ITkool) 

III kooliaste:

  • I koht - Anton Iaroshevich, 7.kl (TKVG)
  • II koht - Mariia Valentei, 9.kl (TKVG)
  • III koht - Alexander Kondra, 9.kl (TKVG)

Esikolmikusse jõudnud õpilased said kingiks micro:biti stardikomplekti. Miсro:bit on väike programmeeritav mikrokontroller, mis on mõeldud õppimiseks ja loominguliste projektide loomiseks ning seda saab kasutada koos Scratch visuaalse programmeerimise keskkonnaga. Loodame, et see võimaldab õpilastel seostada programmeerimist reaalse maailmaga, luues praktilisi lahendusi ning süvendada oma teadmisi.

Kingituseta ei jäänud ka ülejäänud osalejad. Sel ajal, kui žürii pidas nõu, korraldati osalejatele töötuba, mille raames valmistas igaüks endale väikese suveniiri: rinnamärgi, mille peal on kujutatud programmi Scratch sümbol - oranž kass.

Täname Tallinna Haridusametit, kes toetas olümpiaadi auhindadega.  Konkursil osalemine pakkus õpilastele positiivse ja rikastava õpikogemuse. Usume, et see võistlus saab iga-aastaseks traditsiooniks meelitades aina rohkem uusi osalejaid erinevatest koolidest.

Info: Julia Ratšinskaja See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.